CONTACT

Offerte of maak een afspraak, vermeld hierbij het kenteken van uw auto

HOE WERKT CHIPTUNING?

Bij chiptuning wordt de originele motor- en/of versnellingsbak software op de ECU (Electronic Control Unit) vervangen door geoptimaliseerde software om het vermogen & koppel te verbeteren.

Wij lezen de originele software van de ECU uit of halen de ECU uit de auto (verschilt per auto). Deze software slaan wij op in onze database, een versie om te optimaliseren en een versie als back-up. Hierdoor kan de auto altijd nog teruggebracht worden naar zijn originele staat. Vervolgens gaat de programmeur aan de slag met de optimalisatie op de rollerbank. De aangepaste softwareversie wordt vervolgens teruggeschreven in de ECU en de vermogensuitdraai wordt uitgeprint. Als laatste wordt er een testrit gemaakt om te beoordelen of alles naar wens is.

CUSTOM SOFTWARE AANGEPAST OP UW MOTOR

Bij MTR Performance NL wordt de software voor uw auto gemaakt op basis van live logdata van uw motor en altijd custom geschreven.

Het doormeten van uw auto wordt tijdens het rijden op de 4x4 dyno gedaan, temperatuur, laaddruk, brandstofverhouding, vermogen, koppel, alles wordt inzichtelijk op de rollerbank (dyno). Zo wordt er real-time data verzameld van de prestaties van uw auto en wordt deze op maat afgesteld.

Voordat de tuning wordt uitgevoerd doen we een uitvoerige check van de staat van de motor door middel van live logdata op de rollerbank. Na het juist afstellen van de parameters wordt de live logdata opnieuw opgenomen om te controleren of de parameters goed staan. Op de uitdraai ziet u de behaalde prestaties over het toerengebied als grafiek.

VERSCHILLENDE STAGES

Uiteraard zijn wij ook bekend met auto's voorzien van upgrades zoals air intake, uitlaat, intercooler, turbo, brandstofpompen, gebouwde motor etc.

Wanneer een auto geen verdere hardware aanpassingen heeft spreken we van een STAGE 1. Wanneer een auto is voorzien van een upgrade parts zoals downpipe, air intake valt dit onder STAGE 2. Nog een stap verder is het upgraden van de turbo dit valt onder STAGE 3. Op deze manier wordt er duidelijk onderscheid gemaakt in hoe ver de klant wil gaan met zijn auto, ontdek de mogelijkheden!

CONTACTGEGEVENS

Ambachtsweg 13
3161GL Rhoon
Nederland

E-mail: info@mtr-performance.nl
Telefoon: +31 (0)85 820 0818
Whatsapp: +31 (0)6 149 541 38
Instagram: @mtr_performance_nl

Ook voor auto-onderdelen en montage bent u aan het goede adres, MTR Performance NL is officiële dealer van verschillende merken als Armytrix, Brembo, Cobra Suspension, Eibach, Eventuri, KW-Suspension, Milltek Sport, NGK, RacingLine, RECARO, TTE, Unitronic, Wagner Tuning en nog veel meer.