FAQ

Inklapbare content

Kan elke auto worden voorzien van chiptuning?

De meeste moderne auto’s met een motormanagementsysteem, waarbij de motor door een Electronic Control Unit (ECU) wordt aangestuurd, kunnen voorzien worden van chiptuning.

Mag mijn leaseauto ook worden gechiptuned?

De meeste leasemaatschappijen staan het toe om uw auto te laten chiptunen, maar verbinden hier echter wel voorwaarden aan. Daarnaast is het altijd mogelijk uw leaseauto terug te tunen wanneer de auto terug gaat naar de leasemaatschappij.

Bij welke type auto's geeft chiptuning een optimaal rendement?

Chiptuning geeft het beste resultaat bij (benzine of diesel) motoren met turbo, kompressor of G-lader.

Zijn er door chiptuning gevolgen voor de verzekering & wegenbelasting?

Simpel antwoord, nee.

Is chiptuning schadelijk voor de motor?

Chiptuning is niet schadelijk voor de motor mits dit goed wordt uitgevoerd. Een goede tuning haalt het maximale uit de capaciteit van uw motor. MTR Performance heeft de software dusdanig goed voor uw auto uitgebalanceerd, dat deze niet overbelast wordt. Bovendien wordt de software altijd getest. U hoeft dan ook geen rekening te houden met een verminderde levensduur van uw motor.

Wat als de auto een software update krijgt?

Bij de moderne auto's is het mogelijk dat uw auto een software update krijgt bij onderhoudswerkzaamheden.
Blijf hier zelf alert op, mocht dit toch gebeuren, dan kunt u bij ons terecht om de tuning-software opnieuw te plaatsen. Houdt er rekening mee dat wij wel installatiekosten rekenen voor het opnieuw plaatsen van dezelfde software.

Waar dien ik zelf rekening mee te houden na de tuning?

Deze regels gelden ook voor een niet getunede auto, maar wordt na tuning extra belangrijk.

Rijdt de auto goed warm. MTR doelt hiermee niet alleen op de temperatuur van het koelwater maar juist op het feit dat de olie op temperatuur is. Deze is meestal na 10 minuten rijden op de snelweg goed warm.

Daarnaast is goed onderhoud van groot belang. Geef de auto tijdig een onderhoudsbeurt. Gebruik kwalitatief goede olie. Peil regelmatig de olie. De turbo wordt gekoeld door de motorolie. Olie is daarom een zeer belangrijke factor om de turbo in goede conditie te houden.

Tank goede benzine, wij raden altijd minimaal octaan 98 aan.

Kan chiptuning weer ongedaan worden gemaakt of worden verwijderd?

Ja, dat is mogelijk. U kunt uw auto op elk gewenst moment laten terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Hoe zit het met wettelijke garantie?

Wanneer u een product bij ons afneemt heeft u ten allen tijde, mits u het product normaal gebruikt, recht op een goed product.
Mocht een product niet aan uw verwachtingen voldoen dan zullen wij de garantiebepalingen uit het Burgerlijk Wetboek onverkort tegenover u nakomen.
U dient daarvoor in ieder geval binnen een redelijke termijn na ontdekking van het gebrek contact met ons op te nemen. Binnen twee maanden na ontdekking is in ieder geval redelijk.

Na uw mededeling onderzoeken wij of we het gebrek eenvoudig kunnen herstellen of wat de oorzaak is.

Wat verwachten wij van u bij een klacht?

Wij stellen het op prijs als u ons van zoveel mogelijk informatie voorziet bij een klacht. We zullen u na melding van de klacht mogelijk vragen om aanvullende informatie of foto’s welke kunnen helpen bij snel en correct oplossen van uw klacht.

Heb ik recht op vergoeding van inbouw- uitbouwkosten en hardware kosten bij een defect?

Hier zijn wij vooraf heel duidelijk in; nee. Een defect is voor alle partijen vervelend, maar er kan nooit sprake zijn van een vergoeding omdat wij niet de complete controle hebben nadat een auto ons heeft verlaten. Uiteraard behouden wij wel nauw klant contact en ondersteunen wij waar we kunnen.

Wat mag ik verwachten van de kwaliteit en service?

U mag van MTR Performance NL verwachten dat wij kwalitatief hoge producten & service aanbieden. Onze service houden wij hoog en waar mogelijk is wordt deze continue verbeterd.

Ik heb een technische vraag, kan ik hiervoor bij jullie terecht?

Uiteraard! Wij beschikken over een gespecialiseerd team van gecertificeerde experts. Mocht het een gecompliceerde vraag betreffen is het mogelijk dat dit even uitgezocht dient te worden. Wij komen hier dan zo spoedig mogelijk op terug. Neem gerust contact op.